Western red cedar hout

Western Red Cedar is een naaldhoutsoort die aan de westkust van Canada groeit. Het hout van deze naaldboom kent vele toepassingen, zowel binnenshuis als buiten. Red Cedar wordt onder andere gebruikt voor vloeren, gevelbetimmering, terrassen en tuinafscheidingen.

Western Red Cedar hout is:

  • Licht van gewicht, maar ook sterk. Zelfs bijna net zo sterk als eikenhout.
  • Uitzonderlijk mooi van structuur en kleur. Onbehandeld heeft het hout een duidelijk voelbare textuur. De kleur van Western Red Cedar varieert van licht amber tot diep honing bruin.
  • Duurzaam. Red Cedar bevat een natuurlijk conserveringsmiddel. Dat maakt het hout bestand tegen weersinvloeden en insectenvraat.

Al deze eigenschappen geven de collectie van The Best Adirondack Chair een warme en unieke uitstraling.

Onderhoud
Om zijn kracht en duurzaamheid te behouden hoeft Red Cedar niet te worden behandeld. Dit maakt Red Cedar juist zo bijzonder. Na verloop van tijd en onder invloed van verschillende weersomstandigheden kan het hout enkele haarscheurtjes gaan vertonen. Dit is eenvoudig tegen te gaan door het hout te schuren met licht schuurpapier. Als je van een "rustic aged look" houdt, kun je het ook laten zoals het is.

Vergrijzen
Wanneer je de Adirondack Chairs onbehandeld laat, krijgt het Red Cedar hout na verloop van tijd zijn mooie zilvergrijze kleur.
Wil je niet dat de stoelen vergrijzen, wil je juist dat de mooie originele kleur behouden blijft? Dan kun je de stoelen behandelen. Zorg er wel voor dat de gekozen afwerking UV-bestendig is. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat het Red Cedar vergrijst.
Je kunt de stoelen behandelen met olie, verf of beits. Houd in gedachte dat iedere behandeling een ander resultaat geeft en een mate van onderhoud met zich meebrengt.


The Best Adirondack Chair kan 4 seizoenen buiten blijven staan.

Western Red Cedar is uitzonderlijk mooi van structuur en kleur.

Zonlicht zorgt ervoor dat het Red Cedar na verloop van tijd vergrijsd.