Western Red Cedar

Western Red Cedar is een naaldhoutsoort die groeit aan de westkust van Canada. Het hout van deze naaldboom heeft vele toepassingen, zowel binnenshuis als buiten. Red Cedar hout wordt onder andere gebruikt voor vloeren, gevelbetimmering, terrassen, tuinhekwerken.

Western Red Cedar hout is:

  • Licht van gewicht maar ook sterk, bijna te vergelijken met eikenhout!
  • Uitzonderlijk mooi van structuur en kleur. Onbehandeld heeft het hout een duidelijk voelbare textuur. De kleur van Red Cedar varieert van licht amber tot diep honingbruin.
  • Duurzaam. Red Cedar bevat een natuurlijk conserveringsmiddel. Dat maakt het hout bestand tegen weersinvloeden en insectenvraat.

Al deze eigenschappen geven de collectie van The Best Adirondack Chair een warme en unieke uitstraling.

Onderhoud

De Best Adirondack Chairs en andere meubelen uit onze collectie worden gemaakt van Western Red Cedar hout. Om zijn kracht en duurzaamheid te behouden hoeft het Red Cedar niet te worden behandeld. Dit zijn de eigenschappen die Red Cedar zo bijzonder maken.

Na verloop van tijd en onder invloed van verschillende weersomstandigheden kan het hout enkele haarcheurtjes gaan vertonen. Dit is eenvoudig tegen te gaan door het hout te schuren met licht schuurpapier. Of je kan het laten zoals als het is, wanneer je een meer "rustic aged look" wilt hebben.

Vergrijzen

Wanneer je de Adirondack Chairs onbehandeld laat dan krijgt het Red Cedar hout na verloop van tijd zijn mooie zilvergrijze kleur. 

Indien je niet wilt dat de stoelen vergrijzen en dat de mooie originele kleur behouden blijft, dan kan je de stoelen behandelen. Let er wel op dat de afronding UV bestendig is. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat het Red Cedar vergrijst.

Je kan de stoelen behandelen met olie, verf of beits. Houd in gedachte dat iedere behandeling weer een ander resultaat en onderhoud geeft.